Miljardenovername Sallie Mae mogelijk bedreigd

Wetsvoorstellen die nog in behandeling zijn bij het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat, kunnen ertoe leiden dat de overname van Sallie Mae niet doorgaat. Dat heeft de Amerikaanse verstrekker van studentenleningen woensdag bekendgemaakt.

(betten/tijd) - Afgelopen april lanceerde een groep investeerders onder leiding van J.C. Flowers een bod van 25 miljard dollar op SLM Corp, zoals Sallie Mae officieel heet. Het is de bedoeling dat J.C. Flowers samen met private equity-bedrijf Friedman Fleischer & Lowe 4,4 miljard dollar investeert in Sallie Mae, en daarmee 50,2 procent van het bedrijf in handen krijgt. JP Morgan Chase en Bank of America willen allebei 2,2 miljard dollar inleggen voor belangen van ieder 24,9 procent.

De investeerders hebben nu laten weten dat de betreffende wetsvoorstellen 'kunnen resulteren in een falen van de condities voor de afronding van de overname', zo citeert Sallie Mae in een persbericht. De overnemers konden zich immers terugtrekken als het Congres de subsidies voor studentenleningen met meer zou verminderen dan de door president Bush gevraagde 16 miljard dollar. Momenteel wordt over een voorstel gedebatteerd om de steun over vijf jaar met 19 miljard dollar in te krimpen.

Het Amerikaanse bedrijf is het echter 'ten zeerste oneens' met hetgeen de investeerders beweren en is van plan om de afronding van de overname 'zo snel mogelijk' door te zetten. Ook stelt Sallie Mae alle stappen te zullen nemen die nodig zijn om de belangen van aandeelhouders te beschermen.

Op Wall Street waren beleggers er desondanks niet gerust op. Het aandeel Sallie Mae sloot 14,4 procent lager.

Sallie Mae werd tot 1997 door de Amerikaanse overheid gesteund en heeft 142 miljard dollar aan studentenleningen uitstaan.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud