Miller krijgt applaus van personeel

Een deel van het personeel van Dexia heeft dinsdagnamiddag om 15.30 uur, in de grote hal van de vestiging van de bank-verzekeraar op het Rogierplein in Brussel, zijn steun betuigd aan de ontslagnemende topman Axel Miller. De CEO kreeg onder meer applaus, aldus de persdienst van de Frans-Belgische bank-verzekeraar.

(belga) - De actie kwam er spontaan en was georganiseerd door een deel van het personeel. De vakbonden werden er niet bij betrokken.

De christelijke vakbond LBC is niet verrast dat het personeel spontaan zijn steun betuigt. "Dit is niet Fortis, waar de relatie tussen het personeel en zijn toenamlige topman Vortron bijvoorbeeld helemaal anders was", aldus Stefaan Decock.

Decock vindt het net als de socialistische vakbond bbtk wel des te verassender dat Miller en Richard samen opstappen. "We begrijpen dat niet goed. Het is voorlopig koffiedik kijken waarom het duo opstapt", zo luidt het.

De bonden hopen dinsdagnamiddag al meer uitleg te krijgen op een Europese ondernemingsraad. Woensdag volgt ook een bijzondere (Belgische) ondernemingsraad.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud