Mitiska blijft op berg cash zitten

Luc Geuten, CEO van Mitiska (Foto Sofie Van Hoof) ©Sofie Van Hoof

De retailholding Mitiska zit nog steeds op een berg cash van 105,8 miljoen euro. Dat is goed voor 74 procent van de intrinsieke waarde van de holding. Per aandeel komt die intrinsieke waarde uit op 17,48 euro op het einde van het eerste halfjaar, waarvan dus 12,9 euro uit cash bestaat. Eind december bedroeg de intrinsieke waarde nog 17,93 euro per aandeel.

(tijd) - De holding meent dat de huidige marktomstandigheden interessante investeringsopportuniteiten bieden, maar blijft daarbij de nodige omzichtigheid aan de dag leggen.

Tijdens het eerste halfjaar investeerde Mitiska in de kledinggroep Cassis-Paprika, de zitzakkenproducent Fatboy en de 'lifestyle retailer' BoConcept. Intussen werd ook een portefueille beursgenoteerde retailers opgebouwd ter waarde van 2,2 miljoen euro. Na afsluiten van het eerste halfjaar investeerde Mitiska 0,7 miljoen euro in een retailvastgoedproject in Roemenië.

Mitiska blijft vaag in zijn vooruitzichten voor de rest van het jaar. De holding verwacht een verdere groei bij de participaties. Daarnaast 'evalueert en onderzoekt Mitiska voortdurend nieuwe initiatieven om ten gepaste tijde haar cash reserve aan te wenden'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud