Mitiska stapt in zitzakkenproducent Fatboy

©Sofie Van Hoof

De investeringsmaatschappij Mitiska heeft een belang genomen van 33,33 procent in de Nederlandse vennootschap B&W, de spilholding boven de bekende zitzakkenproducent Fatboy. Dat meldt Mitiska in een persbericht nabeurs. Mitiska betaalt voor het belang 6 miljoen euro, zo blijkt uit een tussentijdse verklaring die Mitiska kort na de bekendmaking van de investering uitstuurde.

Foto: Luc Geuten, gedelegeerd bestuurder van Mitiska.

(tijd) - Fatboy realiseerde in 2007 een omzet van 13,2 miljoen euro met 54 medewerkers. Het bedrijf groeit met ruim 30 procent per jaar. Het bedrijf werd recent verkozen tot een van de 50 'Coolest Brands' in Nederland. Kort na de zomer van 2008 lanceert het bedrijf een handtassenlijn.

Voor Mitiska is dit de derde investering sinds de verkoop van haar belangen in AS Adventure, Brantano en Cap Nord. Recent investeerde Mitiska in kledingketen Cassis/Paprika en meubelketen BoConcept. De investeringsportefeuille bestaat verder nog uit de speelgoedketen Fun Belgium en de Franse frisdrankenproducent Helixir.

Uit de tussentijdse verklaring blijkt verder dat Mitiska een portefeuille van in België en in het buitenland beursgenoteerde retailers heeft opgebouwd voor een totaalbedrag van 1,5 miljoen euro.

Na alle bovenvermelde transacties beschikt Mitiska over 107 miljoen euro netto in kas.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud