Mitsubishi UFJ rondt investering in Morgan Stanley af

©EPA

Mitsubishi UFJ Financial Group Inc (MUFG), de financiele tak van de Japanse Mitsubishi groep, heeft de in september aangekondigde investering van 9,0 miljard dollar in de Amerikaanse bank Morgan Stanley afgerond. Dat hebben de beide financiele partijen maandag bekendgemaakt.

(Dow Jones) - MUFG krijgt in ruil voor de investering een belang van 21% in Morgan Stanley. De voorwaarden van de overeenkomst zijn wel herzien. MUFG heeft voor 7,8 miljard dollar aan converteerbare preferente aandelen gekocht, met een dividend van 10 procent en een conversieprijs van 25,25 dollar per aandeel.

Daarnaast heeft MUFG voor 1,2 miljard dollar aan niet-converteerbare preferente aandelen gekocht, die eveneens recht geven op een dividenduitkering van 10 procent.

Door de investering zal de Tier 1 kapitaalratio, het kernvermogen uitgedrukt als percentage van vreemd vermogen, van Morgan Stanley op pro forma basis meer dan 15,5 procent bedragen per 31 augustus 2008. De ratio ligt daarmee ver boven de richtlijn van de Federal Reserve van 6 procent.

Het aandeel van Morgan Stanley stond vorige week zwaar onder druk op speculatie dat MUFG af zou zien van de investering in de Amerikaanse bank.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud