Advertentie

Modrikamen: 'Het neen-kamp staat nu heel sterk'

Mischael Modrikamen (foto belga)

Volgens het advocatenkantoor Modrikamen is het kamp van de neen-stemmers dankzij Ping An nu in de meerderheid. Woensdag stemmen de Fortis-aandeelhouders op een buitengewone algemene vergadering over de toekomst van Fortis. Het Chinese Ping An, dat met een belang van net geen 5 procent de grootste aandeelhouder is van Fortis, kondigde aan dat het neen zal stemmen.

(tijd) - 'Het kamp van de neen-stemmers staat nu heel sterk', zegt Laurent Arnauts van het advocatenbureau Modrikamen in een reactie op de beslissing van Ping An, om woensdag een nee-stem te geven. 'Wij, en dat zijn alle kleine aandeelhouders die aanklopten bij Modrikamen, bij Deminor of bij de beleggersverenigingen VFB en VEB, vertegenwoordigen 10 à 12 procent van de aandeelhouders. Met Ping An erbij, dat ongeveer 5 procent heeft, komt dat op minstens 15 procent neen-stemmen. Als je weet dat meestal maar 25 procent van de aandeelhouders opduikt op een aandeelhoudersvergadering, ja dan gaat het in de goede richting.'

Arnauts stelt overigens dat het tevreden is dat Ping An de waarde van de overeenkomsten die werden gesloten rond Fortis in 2008 en ook in 2009 'ontoereikend' vindt, net zoals ook Modrikamen zelf. 'En het schept ook enige tevredenheid dat Ping An zich niet kan vinden in de handelswijze van de regering en de Fortis-top. Ze hebben niet conform de regels van corporate governance, of goed bestuur, gehandeld in de voorbije maanden.'

De advocaat geeft overigens toe dat hij verwonderd is dat Ping An niet is gewonnen voor de oplossing van de overheid. 'Waardoor je kan zeggen dat de regering een zware gok heeft genomen. Ze heeft op het laatste moment een overeenkomst proberen te bedisselen met China, maar dat is niet gelukt. Ik hoop dat de overheid nu zakelijk gaat handelen en niet meer emotioneel', verklaart Arnauts.

Volgens goede bronnen is de regering 'verrast' over de houding van Ping An en had ze niet verwacht dat de Chinese verzekeraar, de grootste aandeelhouder van Fortis, met een 'neen' zou komen.

Saar Sinnaeve

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud