Advertentie
Advertentie

Modrikamen: 'Ik ben geen Robin Hood'

©REUTERS

'Het Fortis-dossier is de revolte van alle beleggers tegen een bepaald systeem. Maar ik ben geen Robin Hood, geen revolutionair. Ik beweer niet dat het volledige kapitalistische systeem overboord moet worden gegooid omdat er een financiële crisis uitbreekt.' Dat zegt Mischaël Modrikamen, de advocaat van 2.000 misnoegde Fortis-aandeelhouders, in een gesprek met De Tijd Weekend.

(tijd) - De rechtbank van Koophandel verwierp nagenoeg alle eisen van Modrikamen en van de misnoegde aandeelhouders eerder deze week. Een bittere pil voor Modrikamen, die denkt dat het vonnis geïnspireerd is door een zekere ‘raison d’état’. 'De rechtbankvoorzitster heeft het niet aangedurfd het desastreuze ingrijpen van de Belgische regering ter discussie te stellen’, meent hij. De advocaat tekende vrijdag beroep aan tegen het vonnis.

Modrikamen pikt het niet dat sommigen zijn optreden als destabiliserend omschrijven. 'De echte oorzaak van de malaise is te zoeken in de manier waarop Fortis werd geleid en in de manier waarop de Belgische regering de instelling in amper drie dagen tijd volledig ontmantelde. De oorzaak van de catastrofe ligt niet bij mij, evenmin bij de acties van de gedupeerden. Men moet de zaken niet op zijn kop zetten.'

MS/EC 

Lees het volledige interview morgen in De Tijd Weekend.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud