Modrikamen wil ontslag top Fortis-holding

Jozef De Mey en Jan Zegering Hadders (foto belga) ©BELGA

De advocaat Mischaël Modrikamen onderzoekt de mogelijkheid om punten te laten toevoegen aan de agenda van de algemene vergaderingen van Fortis-holding van eind deze maand. Het gaat onder meer om het ontslag van de raad van bestuur van de holding. Dat heeft hij donderdag gezegd. Modrikamen bevestigt daarmee deels informatie die De Standaard donderdag publiceert.

(tijd) - De huidige raad van bestuur van Fortis-holding bestaat uit drie man: Jozef De Mey (de voorzitter), Karel De Boeck (tevens de CEO) en Jan Zegering Hadders. Modrikamen is niet gelukkig met dit trio. Naar zijn mening keert Fortis-holding zich immers tegen de aandeelhouders. Hij vindt de huidige raad van bestuur nog erger dan de vorige. Mensen als Jan-Michiel Hessels en Philippe Bodson waren volgens hem tenminste 'personen uit een stuk die geen problemen uit de weg gaan'.

Modrikamen wil dan ook het ontslag van de bestuurders. Volgens De Standaard wil hij een punt in die zin op de dagorde van de algemene vergaderingen laten zetten. Maar Modrikamen verduidelijkte donderdag dat hij de haalbaarheid daarvan nog onderzoekt en dat er nog geen beslissing is terzake. De advocaat had het over een 'reeks graduele opties' die hij eventueel op de agenda wil laten plaatsen. Veel uitleg wil hij daarover echter niet kwijt. Buiten het ontslag gaat het onder meer om een stemming over het standalonescenario voor Fortis Bank.

De deadline voor het indienen van nieuwe punten is vandaag, donderdag. Fortis heeft alleszins nog geen verzoek ontvangen van Modrikamen. Om nieuwe punten te kunnen voorstellen moet Modrikamen of gelijk welke aanvrager kunnen aantonen dat hij op zijn minst 1 procent van het kapitaal vertegenwoordigt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud