Mogelijk ook corruptie bij Bois Sauvage

©Photo News

In de voorkenniszaak rond de beursgenoteerde holding Bois Sauvage is er mogelijk ook sprake van omkoping. Dat spoor heeft betrekking op Véronique A., de trader van Bois Sauvage die betrokken was bij de verdachte verkoop van Fortis-aandelen op 3 oktober vorig jaar.

(tijd) - De trader is kort na de verkoop opgestapt bij Bois Sauvage. Ze kreeg een rijkelijke vergoeding in ruil voor een volledig stilzwijgen over de Fortis-transacties. Als ze toch uit de biecht zou klappen, zou ze haar riante vergoeding moeten teruggeven. De kans bestaat dat het Brusselse parket die regeling zal bestempelen als 'private corruptie'.

Het strafwetboek bepaalt dat er sprake is van private corruptie wanneer de raad van bestuur, de algemene vergadering of de werkgever niet op de hoogte is van de verdachte vergoedingen. Dat kan hier het geval zijn. Er zijn aanwijzingen dat onder anderen Guy Paquot, zopas benoemd tot gedelegeerd bestuurder ad interim, niet betrokken was bij de dubieuze transacties.

De trader is in elk geval een kroongetuige. Ze heeft niet gezwegen tegenover de speurders. Ze zou het gerecht zelfs een onthullende inzage hebben gegeven in de manier waarop vrijdagnamiddag 3 oktober in zeven haasten twee pakketten van respectievelijk 1,6 en 1 miljoen Fortis-aandelen zijn gedumpt. Dat gebeurde net na de buitengewone raad van bestuur van Fortis Bank, waaraan Luc Vansteenkiste, ook bestuurder bij Bois Sauvage, deelnam.

LARS BOVÉ

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud