Nettowinst Immobel zakt 80%

Gaëtan Piret, gedelegeerd bestuurder van Immobel

De vastgoedontwikkelaar Immobel heeft in het eerste halfjaar van 2009 een fors lagere nettowinst geboekt dan een jaar eerder. De daling is zowel te wijten aan de kapitaalvermindering die vorig jaar werd doorgevoerd als aan de voorzetting van ontwikkelingsprojecten. Voor het hele jaar rekent Immobel op een resultaat dat 'tenminste in evenwicht' is.

(tijd) - Immobel behaalde over de eerste zes maanden een nettowinst van 440.000 euro, amper een vijfde van de 2,39 miljoen euro die een jaar eerder was behaald. Immobel keek aan tegen fors hogere financiële kosten. Het bedrijf voerde in de tweede jaarhelft van 2008 een kapitaalvermindering door en keerde 40 miljoen euro uit aan zijn aandeelhouders. Ook de voortzetting van ontwikkelingsprojecten, goed voor 46 miljoen euro, woog zwaar door.

De omzet over het eerste halfjaar kwam uit op 18 miljoen euro tegen 17,2 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat viel terug van 4,42 tot 3,02 miljoen euro. Het financieel resultaat verslechterde van -0,7 tot -2,4 miljoen euro.

Immobel wijst er voorts op dat in 2009 geen oplevering van een belangrijk project is voorzien. De groep waagt zich nog niet aan een becijferde jaarprognose, maar gaat ervan uit dat het geconsolideerd resultaat over 2009 minstens break-even zal zijn.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud