Advertentie

Nettowinst Sofina stijgt 42% tot 229 miljoen euro in 2006

De holding Sofina heeft over 2006 een nettoresultaat geboekt van 229 miljoen euro, tegenover 161,2 miljoen euro een jaar eerder. Het nettodividend gaat omhoog van 1 euro naar 1,07 euro. Dat meldt Sofina in een persbericht. De holding geeft geen vooruitzichten.

Brussel (TIJD-NIEUWSLIJN) De stijging van het jaarresultaat vloeit voornamelijk voort uit de verhoogde dividenden die ontvangen werden uit Sofina's participaties voor een bedrag van 101,3 miljoen euro tegenover eerder 76 miljoen, en uit de hogere nettowinsten op niet courante activa ten belope van 118,6 miljoen euro tegenover 59 miljoen euro in 2005. De nettowinsten uit courante activa liepen daarentegen terug tot 22,7 miljoen euro, komende van 39,9 miljoen euro een jaar eerder.

De nettowinsten op niet courante vaste activa van 118,6 miljoen euro stemmen hoofdzakelijk overeen met de gerealiseerde meerwaarden bij de vermindering op het jaareinde van de participatie van Sofina in Richemont en bij de verkoop van het laatste derde van de deelneming in Danone Asia en in mindere mate door de verkoop van de participatie in de Franse vennootschap Celliande. In 2005 kwamen die winsten vooral uit de verkoop van de aandelen Danone Asia en van opbrengsten op de Amerikaanse en Franse private equity portefeuille.

Bij de belangrijkste nieuwe investeringen heeft Sofina een participatie van 17,5 procent genomen in de producent van kunststofraamprofielen Deceuninck. Daarnaast werd een een participatie van 5 procent genomen in Kredytbank , Poolse dochtermaatschappij van de Belgische bank KBC, en er werd een eerste instap gedaan in het kapitaal van Exmar. In niet beursgenoteerde bedrijven heeft Sofina een eerste investering gedaan in Bayard, Australische vennootschap bedrijvig in Europa en in de Verenigde Staten in elektriciteit- en gastellers, evenals een participatie van 20 procent genomen in de Engelse fabrikant van luxe high fidelity materiaal Bowers en Wilkins.

Op 31 december 2006 , bezat Sofina 337.908 eigen aandelen, die iets minder dan 1% van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, tegenover 383.088 aandelen op 31 december 2005.

Kim Evenepoel

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud