Nieuw uitstel voor Kleinwort-deal RHJI

De RHJI-kantoren op de Louizalaan in Brussel

De holding RHJ International (RHJI) zal iets langer dan gepland moeten wachten op de formele goedkeuring van de Britse private bank en vermogensbeheerder Kleinwort Benson. Dat heeft de holding maandag laten weten in een persbericht naar aanleiding van de eerste kredietrating die het ratingagentschap Moody's gaf voor Kleinwort Benson.

(tijd) - Met die kredietrating voor Kleinwort Benson wordt een belangrijke stap gezet naar de formele overname van de Britse private bank en vermogensbeheerder.

RHJ International kondigde in oktober vorig jaar aan Kleinwort Benson over te nemen voor zo'n 240 miljoen euro. Met die deal zette RHJI een zeer belangrijke stap: sinds de overname van Kleinwort Benson bouwt de holding in een ijltempo haar industriële investeringen af.

Met de formele afronding van de overname lijkt het echter wat minder te vlotten. Tijdens een trading update in februari liet de groep weten dat de autoriteiten tegen het einde van het tweede kwartaal formeel hun goedkeuring zouden geven voor de overname. Nu heet het dat het definitieve groene licht er eind juli zal komen.

Analisten maken zich alvast geen zorgen over het extra oponthoud. 'De timing van de afronding van de deal hangt alleen van de regulatoren af, en we beschouwen dit nu dus niet als een echt uitstel,' schrijft KBC Securities-analist Tom Simonts in een rapport. Als de overname uiteindelijk definitief is afgerond in juli, kan dit het aandeel RHJI een stevige duw in de rug geven, voorspelt Simonts nog.

Pieter Suy
pieter.suy@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud