Advertentie

Nieuwe aandeelhoudersklachten bij ABN Amro

Net als het hefboomfonds TCI keert ook het Britse Toscafund zich tegen de strategie van ABN Amro. Dat meldde de zakenkrant Financial Times woensdag.

(belga) Tosca beweert een belang te hebben in ABN Amro van meer dan 1 procent.Volgens de Financial Times ziet Tosca graag dat ABN Amro geen grote overnames doet. Het fonds wil dat ABN Amro samengaat met een partner die het beter doet, aldus de krant.

"ABN Amro heeft in de laatste vijf jaar aandeelhouders geen acceptabel rendement gegeven", aldus Tosca. De durfinvesteerder heeft zijn onvrede inmiddels meegedeeld aan ABN Amro. Het fonds hoopt op een "positief, constructief" antwoord. TCI zette enkele weken geleden nog financieel en politiek Nederland op zijn kop, door te pleiten voor een splitsing van ABN Amro. Er werden vragen gesteld bij de invloed van de investeringsfondsen, zelfs de Nederlandse centrale bank moeide zich in het debat. Tosca zegt nu niet op te trekken met TCI. Het fonds omschrijft zijn investering in ABN Amro als "passief".

De toezichthouder van Tosca is George Mathewson, de voormalige topman van The Royal Bank of Scotland. ABN Amro herhaalde woensdag dat ze gelooft in een "open communicatie met de financiële markt en al zijn aandeelhouders", maar wilde niet ingaan op de opmerkingen van Tosca. Volgens Financial Times steunt ook aandeelhouder SNS Reaal, met een belang van 0,2 procent, een opdeling van ABN Amro. Maar een woordvoerder sprak dat tegen. Wel zei hij dat SNS Reaal zorgen heeft over de strategie van de bank. "En de aandelen presteren niet goed", aldus de zegsman. Vorige week liet het pensioenfonds PGGM al weten zich zorgen te maken over de strategie van ABN Amro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud