'Nieuwe afschrijvingen bij UBS'

Het Zwitserse UBS zal naar alle verwachting de komende dagen nieuwe afschrijvingen en een extra ontslagronde aankondigen, dat meldt de Zwitserse krant Sonntag. Het aandeel UBS daalde vrijdag al 7 procent op speculatie over een winstwaarschuwing en afschrijvingen in het eerste kwartaal.

(reuters) - Volgens Sonntag zal UBS de komende dagen voor nog eens minstens 2 miljard dollar afschrijven op illiquide activa. Onder die producten zouden ook een aantal categorieën zijn die tot dusver weinig belicht zijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de CDO's. Sonntag heeft de informatie van bronnen dicht bij het dossier.

UBS, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, zou daarnaast 8.000 banen schrappen. Sinds de start van de crisis midden 2007 gingen bij de Zwitserse financiële instelling al 7.000 banen verloren. De meeste daarvan sneuvelden bij de investeringsbank. 

De instelling heeft het moeilijk om terug het sterke merk van weleer te worden. UBS investeerde in risicovolle Amerikaanse activa en had overheidshulp nodig om te overleven. 

Velen denken dat de nieuwe ceo, Oswald Gruebel (ex-Crédit Suisse), het afsluiten van het eerste kwartaal zal uitkiezen om al het slechte nieuws meteen naar buiten te brengen en nadien met een propere lei te herbeginnen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud