Nieuwe eigenaar voor beurshuis Dresdner-Van Moer-Courtens

©BLOOMBERG NEWS

Het Duitse Commerzbank heeft het verkoopproces gestart voor het beurshuis Dresdner-Van Moer-Courtens. De overige Belgische private-bankingactiviteiten moeten niet perse de deur uit.

(tijd) - Dat Commerzbank het verkoopproces voor het beurshuis heeft opgestart, is geen verrassing. De Duitse bank liet begin mei in een persbericht al weten dat Dresdner-Van Moer-Courtens verkocht moet worden. De verkoop is een compensatie voor de Europese goedkeuring van de staatssteun die de bank ontving. Commerzbank heeft tot eind 2011 de tijd om een overnemer te vinden.

De krant De Standaard meldde dat ook de overige private-bankingactiviteiten van Commerzbank in BelgiĆ« de  deur uit moeten . Maar Frank Bruynseels, de topman van zowel de private-bankingactiviteiten als van Dresdner-Van Moer-Courtens, nuanceert dat. 'We moeten alleen het beurshuis verkopen,' stelt Bruynseels.

Toch sluit hij een verkoop van de twee jaar geleden opgestarte private-bankingactiviteiten niet uit. Als een verkoop vergemakkelijkt wordt door de twee samen te verkopen, kan ook private banking de deur uit, is de redenering. Dresdner-Van Moer-Courtens heeft 440 miljoen euro onder beheer; de private bank is goed voor 230 miljoen euro onder beheer.

Dat mogelijk ook de kmo-activiteiten de deur uitgaan, ontkent Bruynseels met klem. 'Dat is vandaag niet aan de orde.'   JL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud