Nieuwe topman RBS is Belgacom-bestuurder

Philip Hampton (Foto AFP) ©AFP

Philip Hampton, de nieuwe voorzitter van Royal Bank of Scotland (RBS), zetelt al vier jaar in de raad van bestuur van Belgacom. Hampton moet RBS herstructureren omdat de bank in moeilijkheden zit door de overname van ABN AMRO. RBS kocht ABN AMRO samen met Fortis en het Spaanse Santander.

(tijd) - De Brit Sir Philip Hampton werd in 2004 benoemd als onafhankelijk bestuurder van Belgacom en krijgt nu de taak om Royal Bank of Scotland (RBS) nieuw leven in te pompen. Hampton besliste meteen de raad van bestuur van RBS in te krimpen van 16 naar 9, als teken van breuk met het verleden. Zeven bestuurders vertrekken vervroegd met pensioen.

De raad van bestuur van RBS kwam vorig jaar onder vuur te staan na de overname van ABN AMRO. De Nederlandse bank zadelde RBS op met gigantische kredietverliezen, waardoor het moest aankloppen bij de Britse overheid voor financiële steun. Intussen is de bank al voor 70 procent in handen van de overheid.

RBS-directievoorzitter Fred Goodwin moest door het ABN AMRO-debacle vertrekken en vorige week stapte ook voorzitter Tom McKillop op. Van de oude 'Goodwin-garde' zitten nog maar twee meer in het directiecomité van RBS, de financieel directeur en de verantwoordelijke voor de regionale markten.

Het aantal bestuursleden van RBS zal uiteindelijk op 12 komen. De overheid moet nog drie bestuurders benoemen.

SaS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud