NYSE bijna volledig eigenaar Euronext

Het bod van New York Stock Exchange (NYSE) op Euronext is afgerond, waarbij 91,4 procent van de Euronext-aandelen zijn aangemeld. Dat hebben de Franse beursautoriteiten dinsdag bekendgemaakt. Hiermee ontstaat het grootste beursbedrijf ter wereld, onder de naam NYSE Euronext.

(tijd) Het bod ging 15 februari van start, en liep 21 maart af. NYSE bood 21,32 euro in contanten en 0,98 per aandeel NYSE Euronext. Toelating van de NYSE Euronext-aandelen op Euronext Parijs en op de New York Stock Exchange wordt nog altijd verwacht op 4 april 2007, zo laat een woordvoerder van Euronext Amsterdam weten.

In mei 2006 lanceerde NYSE een fusievoorstel met Euronext. De laatste voerde op dat moment ook fusiegesprekken met de Duitse beurs, maar koos al snel voor NYSE. Deutsche Boerse streed nog even door, maar gaf uiteindelijk op. Eind vorig stemde aandeelhouders van zowel Euronext als NYSE in met een combinatie.

Euronext en NYSE verwachten dat de totale netto-synergieen belanden op 293 miljoen euro over de komende drie jaar. Dit getal is grofweg opgebouwd uit kostenbesparingen van 214 miljoen euro en omzetsynergieen van 78 miljoen euro.

Op het gebied van technologie zullen de besparingen 250 miljoen dollar over drie jaar bedragen. Deze komen onder meer tot stand door het terugbrengen van het aantal handelsplatformen van 6 tot 2, het aantal datacentra van 10 tot 4 en het aantal netwerken van 4 tot 1.

De besparingen bij ondersteunende functies als marketing, hulpdiensten en andere bedrijfonderdelen moeten over de komende drie jaar belanden op 25 miljoen dollar. Hiermee bedragen de totale besparingen 275 miljoen dollar, of 214 miljoen euro, in 2009.

Concrete winst- en omzetdoelstellingen voor NYSE Euronext hebben beide partijen nog niet gegeven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud