NYSE Euronext noemt stappen in Azie logisch vervolg

Nu de fusie tussen de New York Stock Exchange (NYSE) en Euronext een feit is kijkt het grootste beursbedrijf ter wereld uit naar stappen in Azie. 'De yen is de derde currency ter wereld, dus dat is natuurlijk interessant', zegt Jan-Michiel Hessels, chairman van de Board of Directors van NYSE Euronext, woensdag in een interview met Betten in Parijs.

(betten) Naast Japan noemt Hessels China en India interessant. Hij verwacht echter niet dat NYSE Euronext op korte termijn grote aankondigingen zal doen wat betreft Azie. 'Eerst willen we van NYSE Euronext een onderneming maken met een internationale cultuur en een duidelijke groeistrategie. Bovendien zijn de nationale overheden in Azie nog niet zover.'

Donderdag komt de board van NYSE Euronext bijeen voor de eerste formele vergadering. Naast het dividendbeleid worden daar ook de nieuw te formuleren financiele doelstellingen besproken, zegt Hessels. Als hierover overeenstemming wordt bereikt zal de transatlantische beurs op zeer korte termijn met de nieuwe doelstellingen naar buiten komen, anders moet worden gewacht op de volgende boardmeeting.

Het aandeel NYSE Euronext is op de beurs van Parijs voor het eerst verhandeld tegen een koers van EUR 75 per aandeel. Het aandeel van het gefuseerde beursbedrijf kreeg woensdag de eerste notering op de beurs in Parijs. Later vandaag volgt de eerste notering in New York. Op Euronext Amsterdam valt het aandeel onder de noemer 'Traded-but-not-listed'.

Voorzitter van de Amsterdamse beurs, Joost van der Does de Willebois, zegt woensdag in Parijs tegen Betten dat Euronext Amsterdam door de fusie tussen Euronext en NYSE alleen maar kan groeien. Van der Does de Willebois, deputy CFO van de combinatie, ziet vooral groei door een toenemend aantal internationale noteringen. Ook is de Amsterdamse optiehandel belangrijk binnen NYSE Euronext, zo stelt hij.

In mei 2006 lanceerde NYSE een fusievoorstel met Euronext. De Amerikanen boden ongeveer USD 10 miljard voor de Europese fusiebeurs. Euronext voerde op dat moment ook fusiegesprekken met de Duitse beurs, maar koos al snel voor NYSE. Deutsche Boerse streed nog even door, maar gaf uiteindelijk op. Vorige week werd het bod van NYSE op Euronext afgerond.

Tim Kezer tim@bfn.com

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud