Advertentie

'Onderhandelingen over Kaupthing gaan door'

De onderhandelingen met het oog op de overname van Kaupthing Bank Luxemburg worden voortgezet. Dat stelt premier Yves Leterme vrijdag op zijn website. Hij waarschuwt evenwel dat voorzichtigheid geboden blijft. Het kan immers nog verschillende dagen duren alvorens een bindend bod van een kandidaat-overnemer kan worden afgerond en bestudeerd door de partijen aan wie waarborgen gevraagd zouden worden.

(belga) - Vorige week zei premier Leterme na afloop van de Ministerraad dat de closing van het overnamedossier van een kandidaat-overnemer voor vandaag/vrijdag werd verwacht. Op zijn website geeft hij nu aan dat na de contacten en vergaderingen van de laatste dagen kan worden bevestigd dat de onderhandelingen met het oog op een overname, worden voortgezet.

"De voorlopige bestuurders die door een Luxemburgse rechtbank werden aangesteld binnen het kader van de procedure van opschorting van betaling, blijven dus verder zoeken naar een oplossing. In dit verband geven zij blijk van een zekere soepelheid inzake de timing en dat om de overnameprocedure alle kansen op slagen te geven. De verlenging van de termijn voor het indienen van een bod gebeurt dus in het belang van de transactie", luidt het.

De premier herinnert er tot slot aan dat deze week de eerste betalingen van start gingen aan klanten van de bank die daartoe een aanvraag hadden ingediend bij het Luxemburgse beschermingsfonds AGDL. De aanvragen worden afgehandeld in de volgorde van ontvangst. Het gaat daarbij om de uitbetaling van een voorschot van maximaal 20.000 euro.

Naar aanleiding van de bankcrisis blokkeerde de Luxemburgse toezichthouder de rekeningen van de klanten van de Kaupthing Bank. Daardoor werden ook zowat 20.000 Belgische klanten getroffen. De IJslandse bank werkte in ons land immers onder een Luxemburgse licentie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud