Advertentie

Ook Nationale Bank richt pijlen op Citibank

De Nationale Bank wil dat de inspectiediensten van Economische Zaken de wanpraktijken van Citibank aanpakken. Dat schrijft De Morgen dinsdag. Klachten wijzen erop dat Citibank de Kredietcentrale van de Nationale Bank misbruikt voor commerciële doeleinden.

(belga) Uit klachten die sp.a-Kamerlid Hans Bonte heeft ontvangen na oprichting van het Citibankmeldpunt blijkt dat Citibank de gegevens van de Kredietcentrale gebruikt om particulieren die onlangs een krediet zijn aangegaan, een nieuwe lening aan te bieden.

"De klachten doen vermoeden dat Citibank de databank van de Kredietcentrale van de Nationale Bank misbruikt voor commerciële doeleinden", zegt Luc Dufresne, verantwoordelijke voor het departement micro-economische informatie van de Nationale Bank. Dufresne gaat de klachten vrijdag bespreken op een vergadering met vertegenwoordigers van de inspectiediensten van Economische Zaken.

"Misbruik kan grote gevolgen hebben voor Citibank. Wij zullen zeker aandringen op sancties die kunnen variëren van een geldelijke boete tot het verliezen van de vergunning om kredieten te verstrekken", aldus Dufresne. Citibank ontkent de beschuldiging. "Wij consulteren de Kredietcentrale alleen als een particulier bij ons een officiële aanvraag voor een lening indient", aldus woordvoerder Lars Seynaeve.

(foto: epa)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud