Advertentie

'Ook top Ethias kreeg miljoenenbonus'

Het directiecomité van bank-verzekeraar Ethias, waarbij ex-topman Guy Burton, heeft miljoenenbonussen gekregen die louter afhankelijk waren van de jaarlijkse omzet.

(belga) - Dat schrijft de krant De Standaard woensdag.

Er is sprake van jaarbonussen van meer dan 1 miljoen euro. De laatste bonussen werden uitbetaald begin 2008. Opmerkelijk is dat de bonussen uitsluitend gekoppeld waren aan de jaarlijkse omzetcijfers.

Dat verklaart mede waarom Ethias al die jaren relatief weinig belang hechtte aan de rendabiliteit van zijn populaire First-rekening, een spaarverzekering waarin ruim 200.000 Belgen hun spaargeld hebben in geïnvesteerd, maar des te meer aan de verkoopcijfers, zegt de krant. Want hoe meer First-rekeningen er werden verkocht, hoe hoger de bonussen voor de Ethias-top.

"Er bestond inderdaad een oud document waarin de bonussen van het directiecomité uitsluitend werden gelinkt aan de omzet", zegt toekomstig vice-topman Hans Verstraete. "Maar toen Steve Stevaert bestuursvoorzitter werd van Ethias, heeft hij die bonusregeling meteen laten aanpassen en dit vanaf 2008. De uitbetaling hangt nu af van meerdere bedrijfsdoelstellingen, wat veel gezonder is voor het bedrijf dan een bonus die alleen gebaseerd is op de omzet."

Verstraete benadrukt ook dat de bonussen bij Ethias voor het boekjaar 2008 volledig zijn geschrapt naar aanleiding van de overheidsinterventie van half oktober.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud