Ook UBS schrapt bonussen topmanagers

UBS, de grootste Zwitserse bank, gaat voor dit jaar geen bonus uitkeren aan de voorzitter van de raad van bestuur, Peter Kurer, en aan de leden van het directiecomité. Aanleiding hiertoe is de financiële crisis. Dat maakte de bank maandag in een persbericht bekend.

(belga) - UBS zegt maandag "een nieuw verloningsmodel op poten te zetten". Dat zou meer aandacht hebben voor de prestaties op lange termijn en sterk afhangen van de creatie van ondernemerswaarde".

UBS is wereldwijd bij de grootste slachtoffers van de subprimecrisis. Ze moest al bijna 47 miljard dollar waardeverminderingen boeken. Als gevolg van de problemen haalden klanten voor meer dan 83,7 miljard Zwitserse frank weg bij de bank.

In het nieuwe remuneratiebeleid zullen de voorzitter en de leden van het directiecomité in 2008 geen variabele verloning ontvangen. De variabele verloning op andere niveaus zal door de raad van bestuur vastgelegd worden, na de presentatie van de financiële resultaten, in samenspraak met de Zwitserse Federale Bankencommissie, zo luidt het.

Midden vorige maand zijn de Zwitserse regering, samen met de centrale bank en de bankencommissie, UBS ter hulp gesneld met 60 miljard dollar steun. Eén van de voorwaarden was toen een herziening van het verloningssysteem van de raad van bestuur en directie.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud