Advertentie

OTC krijgt 1 miljoen euro vers kapitaal

Pascal Vlaminck en Alexandre Franco van OTC ©Sofie Van Hoof

De Brusselse arbitragist Option Trading Company (OTC), die door de slechte marktomstandigheden in slechte papieren zit, krijgt een kapitaalinjectie van 1 miljoen euro van zijn Nederlandse sectorgenoot Scrocca Trading. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De injectie gebeurt door middel van een kapitaalverhoging.

(tijd) - In oktober moest OTC nog fors het mes in de kosten zetten. In het derde kwartaal werd een tradingverlies van 663.000 euro geleden door de slechte toestand op de financiële markten. Het bedrijf stuurde zijn negen werknemers de laan uit. Enkel oprichters Pascal Vlaminck en Alexandre Franco bleven.

OTC werd onder meer getroffen door het verbod op shorten in financiële aandelen. Ook het uiteenspatten van Fortis bleef niet zonder gevolg voor de arbitragist. OTC belegde een deel van zijn liquiditeiten in een eeuwiglopende obligatie van Fortis, die fors in waarde is gezakt. De obligatie werd enkele dagen geleden verkocht aan 64 procent van de nominale waarde.

Door al die problemen werd de handel in het aandeel op 8 oktober geschorst. Een aandeel was toen 7,25 euro waard, minder dan een derde van de topkoers van 24,50 euro. 'Met deze kapitaalinjectie kan de opschorting in principe opgeheven worden', zegt Vlaminck. Dat wordt ook bevestigd door Euronext Brussel, dat bevoegd is voor de schorsingen op de Vrije Markt. 'De handel wordt vanaf dinsdag hervat', aldus woordvoerster Anne De Gang.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud