Persberichten van regering en Fortis

©REUTERS

De details over het akkoord dat de Benelux-regeringen vrijdag overeenkwamen rond bank-verzekeraar Fortis kan u hieronder lezen in het persbericht van de Eerste Minister en van de Minister van Financiën. Ook Fortis kwam zelf intussen met een officieel bericht.

Het persbericht van de Belgische regering

 

 • In het verlengde van het akkoord van zondag over het nemen van een participatie door de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse Staat in de groep Fortis, zijn de regeringsverantwoordelijken van de vermelde landen deze vrijdag bijeengekomen om
  o    te overleggen over de strategische evolutie van de entiteiten van de groep
  o    en de afbakening van de tussenkomst van de overheden te verduidelijken.
 • Op deze basis heeft de groep Fortis aan de Nederlandse overheid haar  Nederlandse kernactiviteiten overgedragen, en meer bepaald Fortis Bank Nederland (Holding) NV - met inbegrip van ABN-Amro - en Fortis Insurance Netherlands NV.
 • Deze transactie, ten belope van 16,8 miljard euro, is van aard om op duurzame wijze de solvabiliteit van de groep in stand te houden. De transactie gebeurt in nauw overleg met de toezichthouders, inzonderheid op het gebied van de evolutie van de liquiditeitspositie van de bancaire polen in de betrokken landen.
 • Deze transactie laat de Belgische regering toe om zich, in een verhelderde context, toe te leggen op de evolutie op korte en middellange termijn van de groep,  de versterking van de governance en de consolidatie van het herstel van het vertrouwen dat tijdens de loop van de laatste week werd vastgesteld.
 • Bovendien herhaalt de regering haar verbintenissen ten aanzien van de spaarders en cliënten. Een cruciale bekommernis van de regering blijft om erop toe te zien dat geen enkele spaarder of cliënt in de kou blijft staan.

 

 

Het Engelstalige persbericht van Fortis

Dutch Government acquires Fortis Bank Nederland (Holding) N.V., including Fortis' interest ABN AMRO Holding N.V., and the Dutch Insurance activities
 

 • Government of the Netherlands acquired Fortis Bank Nederland (Holding) N.V. including the participation in RFS Holdings B.V. that represents the acquired activities of ABN AMRO, Fortis Verzekeringen Nederland N.V., and Fortis Corporate Insurance N.V.
 • Total consideration of EUR 16.8 billion
 • The Dutch Central Bank has approved the transaction
 • After this transaction, Fortis Group entails Fortis Insurance Belgium, Fortis Insurance International and the banking activities excluding Fortis Bank Nederland (Holding) N.V.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud