Advertentie
Advertentie

Portret Axel Miller

Axel Miller. ©Lieven Van Assche

Eind mei publiceerde De Tijd een portret van Axel Miller, de ontslagnemende topman van Dexia. Hieronder de tekst.

Axel Miller, topman vol verrassingen

De directievoorzitter van Dexia, Axel Miller, is duidelijk van plan zijn stempel te drukken op de financiëledienstengroep. De topman zit vol verrassingen. Zijn benoeming aan het hoofd van Dexia Bank was enkele jaren geleden onverwacht, net als zijn snelle opmars. De man heeft dus ambitie. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Dexia. Dat hij daarvoor de Franse kaart trekt, is alweer een verrassing.

Miller heeft de raad van bestuur van Dexia voorgesteld de groep wat Franser te maken. Die zet wordt niet door iedereen in dank aanvaard. Zeker niet in België. Dat de Belgische topman naar Parijs wil, bevestigt zijn ambitieuze karakter. Toen Miller in 2003 aan het hoofd van Dexia Bank kwam, werd hij omschreven als een natuurtalent. De jurist had zich razendsnel ingeleefd in de bancaire wereld en had de overname van Artesia Banking Corporation in goede banen geleid. Ook het iets eerdere omruilbod van Dexia België op Dexia France had hij begeleid.

De vandaag 43-jarige Miller studeerde af als licenciaat rechten en specialiseerde zich nadien in vennootschapsrecht, fusies en overnames en ook financieel recht. Die expertise komt hem nu zeker nog van pas. Zijn eerste grote opdracht verwezenlijkte hij aan de zijde van Alain Minc, toen de Italiaan Carlo De Benedetti tevergeefs de controle probeerde te krijgen over de Generale Maatschappij. Miller was toen 22.

Zijn loopbaan bracht hem verder in 1991 bij het bekende advocatenkantoor Stibbe Simont Monahan Duhot en in 1999 bij Clifford Chance. Twee jaar later werd hij lid van het directiecomité van Dexia Bank. Die entree ging niet ongemerkt voorbij in de Belgische banksector, want Miller was een van de jongste bankiers aan de top. Het woord blitzcarrière viel toen al, terwijl het nog maar het begin was van zijn parcours bij het Frans-Belgische Dexia.

Oogappel

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud