'Potentiële atoombom' nee-kamp blijkt simpele voetzoeker

Het nee-kamp, en dan met name de Fortis-aandeelhoudersvereniging ADAF, heeft een aantal journalisten gisteren een flink stuk van de dag beziggehouden met een mail die aanvankelijk werd omschreven als een 'potentiële atoombom' maar uiteindelijk niet meer kwaad deed dan een voetzoeker.

Dat joeg meteen een reeks tegenstanders van de Fortis-constructie met BNP Paribas in het harnas. Ze zagen er een bewijs in van andere geruchten die gisteren de ronde deden en die wilden dat enkele toplui van de federale overheid bezig waren aandeelhouders van Fortis onder druk te zetten met dreigtelefoons, met ingrepen van de fiscus en het faillissement van Fortis-holding als wapens. De geruchten illustreren de oplopende spanning in het Fortis-dossier en het gespin dat ook in februari aan de gang was.

Uiteindelijk deed Velge zelf de storm bedaren door te verklaren dat Wunsch het woord 'zwarte lijst' niet gebruikt had en dat het ging om een eigen interpretatie, met name dat degenen die de geplande maar tot nader order afgevoerde open brief van Modrikamen en Deminor ter ondersteuning van het standaloneplan ondertekenen niet meer hoeven te rekenen op een functie bij Fortis Bank. Financiën ontkende dat er een zwarte lijst circuleert en dat er dergelijke lijsten in de maak zijn.

BB

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud