Pruvot genoemd als bestuurder bij BNP Paribas

©Hilz/Hollandse Hoogte

Jean-Paul Pruvot wordt genoemd als één van de twee Belgische bestuurders bij BNP Paribas. Er zou in politieke kringen over zijn naam een consensus bestaan. Officieel luidt het evenwel dat nog niets beslist is.

(tijd) - De 54-jarige Pruvot is sinds midden vorig jaar lid van de raad van toezicht van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Hij is de gedelegeerd bestuurder van het verzekeringsbedrijf Ardenne Prévoyante, dat deel uitmaakt van de AXA-groep. Hij werkte daarvoor ook al bij Royale Belge (nu AXA Belgium).

Het akkoord tussen de Belgische regering en BNP Paribas rond Fortis Bank voorziet dat de Belgische overheid twee bestuurders krijgt in de raad van de Franse bankgroep, één Nederlandstalige en één Franstalige. BNP Paribas wil geen ambtenaren of kabinetsleden in zijn raad.

België krijgt een belang van 11,6 procent in BNP Paribas. AXA is tot dan toe de grootste aandeelhouder van de Franse bankgroep met een belang van 5,93 procent.

De federale regering besprak woensdagmorgen op een 'kern' de invulling van de overheidsmandaten bij Fortis Bank en Ethias, maar een definitief akkoord is er nog niet.

PBL/MS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud