QfG mikt op grotere investeringen na kapitaalverhoging

De privak Quest for Growth (QfG) start op 30 april met de kapitaalverhoging die de groep in staat moet stellen in de nabije toekomst grotere investeringen te doen in niet-beursgenoteerde bedrijven. Quest for Growth hoopt met deze operatie maximaal 19,8 miljoen euro op te halen. Dat liet de privak woensdag weten tijdens een persconferentie.

(tijd) Quest for Growth had eind januari al bekendgemaakt dat het een kapitaalverhoging wilde doorvoeren via een keuzedividend. Dat betekent dat de aandeelhouders kunnen kiezen om het over 2006 uitgekeerde nettodividend van 1,93 euro om te zetten in nieuwe aandelen. De privak hoopt maximaal iets meer dan 2,33 miljoen nieuwe aandelen uit te geven. De intekenprijs bedraagt 8,5 euro per aandeel, waardoor het totaal op te halen bedrag kan oplopen tot 19,6 miljoen euro. Bestaande beleggers kunnen van 10 tot 24 april intekenen op de nieuwe aandelen, met een verhouding van 1 nieuw aandeel Quest tegen vier bestaande. Op het einde van de inschrijvingsperiode kunnen nieuwe beleggers inschrijven op de aandelen waarop de bestaande aandeelhouder eventueel niet hadden ingetekend. De eigenlijke kapitaalverhoging gebeurt op 30 april.

Het opgehaalde bedrag wil Quest for Growth vooral aanwenden om grotere investeringen te kunnen doen in niet-beursgenoteerde bedrijven. "Momenteel hanteren we een investeringslimiet van 3 miljoen euro. We willen die grens optrekken tot 5 miljoen euro," legt gedelegeerd bestuurder René Avonts uit. "Op die manier willen we beter kunnen inspelen op de consolidatie die aan de gang is in de sectoren waarin we het meeste investeren, namelijk de technologie- en biotechbranche. Bovendien stelden de aandeelhouders ons ook de vraag of we geen herbeleggingsvehikel konden ontwikkelen voor de dividenden die we hebben uitgekeerd." Avonts hoopt ook dat de kapitaalverhoging de liquiditeit en de waardering van het aandeel Quest for Growth ten goede zal komen. Quest for Growth hoopt dankzij deze operatie dat zijn marktkapitalisatie boven de 100 mijoen euro komt te liggen. Dat zou de privak meteen interessanter maken voor grotere institutionele investeerders.

Quest for Growth heeft trouwens al verscheidene investeringen in de pijplijn zitten. "We hebben voor de komende maanden zicht op heel wat deals, zowel in de technologie- als in de biotechsector," zegt Avonts, die geen verdere details wilde geven.

Quest for Growth komt later deze maand met zijn resultaten voor het eerste kwartaal, maar Avonts wou nu al kwijt dat de groep een nettowinst van zo'n 5 miljoen euro realiseerde in de eerste drie maanden van het jaar. Per aandeel kwam de intrinsieke waarde na de uitkering van het dividend eind maart uit op 10,68 euro. Op Euronext Brussel sloot Quest for Growth gisteren 1,75 procent hoger op 9,87 euro. PS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud