Raadkamer neemt kasgeldzaak Wereldhave Belgium in beraad

De Brusselse raadkamer neemt de zaak van kasgeldfraude die tegen de vastgoedbevak Wereldhave Belgium loopt, in beraad. Dat meldt Wereldhave in een persbericht. De beschikking van de raadkamer over de verdere rechtspleging wordt op 31 mei verwacht.

(tijd) Wereldhave Belgium is het voorwerp van een gerechtelijk onderzoek naar kasgeldfraude. Eind 2006 berichtte De Tijd dat de openbare aanklager de ontbinding van het bedrijf vraagt, alsook de verbeurdverklaring van het grootste winkelcomplex uit de portefeuille. Wereldhave zou een kasgeldconstructie opgezet hebben met de Zweed Jarl Amundsen en de opbrengst van de constructie witgewassen hebben in het Luikse winkelcomplex Belle-Ile.

De bevak stelde eerder dat het bij zijn standpunt blijft dat het niet onder één hoedje speelde met Asmundsen, en dat het volledig te goeder trouw destijds een van zijn bedrijven, Seceurimmo Invest, heeft verkocht aan de Zweed. Het bedrijf zegt dat het niet wist dat Asmundsen na de verkoop het geld uit de kas van die firma zou halen en de verschuldigde belastingen nooit zou betalen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud