Ratingbureau Fitch positiever over Fortis

Fitch Ratings is positiever geworden over de kredietwaardigheid van verschillende Fortis-onderdelen, zo blijkt donderdag uit een rapport van de kredietwaardigheidsbeoordelaar.

(dow jones) - Fitch herhaalt de rating A+ voor de financiele kracht (IFS) en rating A voor de Issuer Default Rating van AG Insurance. De IDR beoordeelt de kans dat het bedrijf de (rente)verplichtingen op zijn obligaties niet nakomt.

De vooruitzichten zijn daarbij verwijderd van de 'Rating Watch Negative'. De outlook is nu stabiel. De wijzigingen volgen op de veerkracht van het bedrijf in het moeilijke financiele en economische klimaat, aldus Fitch.

Fitch verhoogde daarnaast de korte- en langetermijn IDR's voor Fortis sa/nv, Fortis nv, Fortis Brussels, Fortis Utrecht en Fortis Insurance nv. De vooruitzichten zijn stabiel.

Deze aanpassingen zijn het gevolg van de verbeterde kaspositie. Fitch merkt wel op dat er risico's bestaan door de procedures die tegen het bedrijf lopen, maar verwacht niet dat eventuele betalingen de solvabiliteit zullen bedreigen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud