RBS-consortium bezig met boekenonderzoek bij ABN AMRO

Het bankenconsortium onder leiding van Royal Bank of Scotland doet sinds vrijdag 27 april boekenonderzoek bij ABN AMRO. Dit heeft een woordvoerder van Royal Bank of Scotland (RBS) vrijdag bevestigd.

(betten) Verder verklaarde de woorvoerder dat Royal Bank of Scotland indivueel boekenonderzoek doet bij LaSalle, de Amerikaanse dochter van ABN AMRO.

De Schotse bank wil gebruik maken van de zogenoemde go-shop clausule dat in de koopovereenkomst tussen ABN AMRO en Bank of America is opgenomen. Onder deze clausule hebben partijen nog tot zondag 6 mei 23.59 uur de tijd om een hoger bod uit te brengen op LaSalle dan de 21 miljard dollar die Bank of America heeft geboden.

Waarschijnlijk komt de Royal Bank of Scotland voor de genoemde deadline met een bod op LaSalle. Diverse media berichten dat mogelijk het bankenconsortium, dat naast RBS nog bestaat uit Banco Santander en Fortis, dit weekend met een gedetailleerd bod komt op de gehele ABN AMRO-groep, inclusief LaSalle.

Donderdag blokkeerde de rechter van de Amsterdamse Ondernemingskamer de verkoop van LaSalle aan de Bank of America. De Ondernemingskamer oordeelde dat de verkoop van LaSalle eerst moet worden voorgelegd aan de aandeelhouders van ABN AMRO.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud