'RBS doet zonder Fortis gooi naar ABN Amro' (update)

De Royal Bank of Scotland (RBS) gaat een solopoging ondernemen om de Nederlandse bank ABN Amro over te nemen. De RBS voelt er niets meer voor om samen met het Belgische Fortis en het Spaanse Santander een bod uit te brengen op ABN Amro. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times zondag.

(belga) RBS zou het bieden door het bankenconsortium inmiddels als te gecompliceerd beschouwen. Santander en Fortis blijven wel actief op de achtergrond en zullen RBS financieel steunen.

RBS-topman Fred Goodwin wil ABN Amro maandag van alle details voorzien, aldus The Times.

De lopende fusiebesprekingen tussen ABN Amro en de Britse bank Barclays werden over het weekeinde heen getild. Normaal gezien liep vrijdag de exclusiviteit van de gesprekken tussen beide banken af. De twee praten al ruim een maand met elkaar over een mogelijke overname van de Nederlandse bank door het grotere Barclays.

Fortis-woordvoerder Wilfried Remans zei zondag aan Belga dat Fortis, de Royal Bank of Scotland (RBS) en Santander maandag nog steeds als consortium naar een eerste gesprek met ABN Amro gaan. "Er is fundamenteel niet veranderd", zegt Remans. Het eerste gesprek met ABN Amro "is nog steeds voorzien als een gesprek als consortium van drie". Een woordvoerder van RBS verklaarde volgens hem hetzelfde.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud