RBS gaat boekenonderzoek doen bij ABN AMRO-dochter LaSalle

Royal Bank of Scotland (RBS) wil LaSalle kopen, de Amerikaanse dochter van ABN AMRO. Dit meldde advocaat Paul Olden van advocatenkantoor NautaDutilh zaterdag tijdens zijn pleidooi bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

(betten) Naar verwachting zal Royal Bank of Scotland zo snel mogelijk due diligence doen bij de Amerikaanse bank.

Tijdens de zitting bleek dat er nog een andere, niet met name genoemde partij is die ook zijn interesse heeft uitgesproken. Reden voor de snelle gang van zaken is dat ABN AMRO LaSalle feitelijk al heeft verkocht aan de Bank of America. Bank of America en ABN AMRO zijn een prijs overeengekomen van 21 miljard dollar. In de verkoopovereenkomst tussen beide banken zit echter een zogenaamde 'go-shop-bepaling' die twee weken gold vanaf de verkoopdatum, namelijk tot 7 mei aanstaande. Dit betekent dat andere geïnteresseerden tot die tijd ook nog op LaSalle kunnen bieden.

Royal Bank of Scotland zit samen met Fortis en Banco Santander in een consortium van banken die graag ABN AMRO in zijn geheel zouden willen overnemen. De groep zou ABN AMRO willen opsplitsen en onderling verdelen. Naar verluidt - geen van de banken heeft dit bevestigd - zou de belangstelling van RBS met name uitgaan naar LaSalle, terwijl Santander het vooral gemunt heeft op Brazilië en Italië. Fortis zou de activiteiten in de Benelux, waaronder vermogensbeheer, willen inlijven.

Het consortium is in een biedingsstrijd verwikkeld met het Britse Barclays. Barclays heeft een bod uitgebracht van 36,25 euro per aandeel terwijl het consortium een indicatieve prijs heeft afgegeven van 39 euro per aandeel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud