Advertentie

RBS ziet moeilijk 2009 en 2010

©EPA

Royal Bank of Scotland waarschuwt dat 2009 en 2010 nog erg moeilijke jaren zullen worden nadat de bankgroep in het eerste kwartaal een verlies blijkt te hebben geleden van 857 miljoen pond (968,7 miljoen euro).

(tijd) -  In dezelfde periode vorig jaar boekte de groep nog een winst van 245 miljoen pond. De rode cijfers zijn vooral te wijten aan de fikse waardeverminderingen die de groep moest boeken op zwakke leningen en door de moeilijke kredietmarkten.

In totaal moest Royal Bank of Scotland (RBS) in de eerste drie maanden van het jaar zo 4,93 miljard pond aan waardeverminderingen boeken.

'De resultaten tonen aan in welke moeilijke omstandigheden we momenteel werken. We verwachten dat die situatie nog zal aanhouden,' reageert Stephen Hester, de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Royal Bank of Scotland, in een persbericht.

'Onze kernactiviteiten ervaren nu een zware recessie, na een jaar waarin de crisis op de kredietmarkten tot het slechtste resultaat ooit had geleid. We hebben krachtig op die crisis geantwoord, net als op de problemen die er nu nog steeds zijn. We zijn de structuur van onze activiteiten en de manier waarop we ze uitvoeren fundamenteel aan het veranderen,' merkt Hester nog op.

Tegelijkertijd waarschuwt de topman dat dat proces 'jaren zal duren, en geen maanden'. Hester toont zich trouwens wantrouwig over de prille optimistische geluiden over een economisch herstel die hier en daar te horen zijn.

'Sommige commentatoren beginnen al te spreken over een economisch herstel. We blijven echter voorzichtig en stemmen onze activiteiten af op de verwachting dat 2009 en 2010 nog erg moeilijke jaren zullen worden voor RBS', zegt hij daarover.

Pieter Suy

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud