Advertentie

Rem op lonen bij Dexia en Fortis Bank

Dexia en Fortis Bank hebben beslist (een deel van) hun personeel dit jaar geen loonsverhoging te geven. Ze gaan een stap verder dan de meeste andere banken, die onder druk van de crisis alleen aan de omstreden bonussen raken.

(tijd) - Bij Dexia komen er dit jaar voor het voltallige personeel van de hele groep geen salarisverhogingen. 'Met uitzondering van de wettelijk verplichte indexaanpassingen en de in cao's vastgelegde stijgingen voor bepaalde commerciële medewerkers', zegt woordvoerster Ulrike Pommée.

Bij Fortis Bank geldt de maatregel voor 3.000 managers, van wie 1.600 in ons land. Ook Fortis zal volgens woordvoerster Kim Cauberghs wel nog de indexaanpassingen doorrekenen. Details over de impact van de loonbevriezing geven de banken niet.

ING

Het debat over de bonussen voor bankpersoneel kreeg maandag weer een duw in de rug na de oproep van ING-topman Jan Hommen aan een reeks toplui van het Nederlandse financiële concern om hun extra's terug te geven. De Belgische grootbanken voelen er niets voor om dat voorbeeld te volgen.

Vanuit de politiek ervaren ze alvast geen druk. Daar vormen de bonussen, in tegenstelling tot in het buitenland, geen thema. De overheid heeft er bij de reddingsoperaties voor de banken ook geen punt van gemaakt omdat ze er niet bij stilstond. Nu de banken zelf maatregelen hebben genomen, acht de politiek een overheidsoptreden niet aangewezen.

BB/WVDV

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud