RHJI verkoopt belang in Egyptische bank

Gedelegeerd bestuurder Leonhard Fischer

RHJ International, de holding die de laatste tijd vooral in het nieuws komt als potentiële overnemer van autobouwer Opel, heeft zijn belang in de Commercial International Bank of Egypt voor een groot deel verkocht. Dat levert de holding 53,1 miljoen dollar op.

(tijd) - Dat meldt RHJ International woensdag in een persbericht. De op Euronext Brussel genoteerde holding nam in 2006 een belang van 2,8 procent in de Commercial International Bank of Egypt, de grootste bank naar marktwaarde van Egypte.

Het grootste deel van die participatie zal nu worden verkocht aan Actis, een private equityspeler gespecialiseerd in opkomende markten. Na de transactie wordt Actis de belangrijkste aandeelhouder van de Commercial International Bank of Egypt.

Na de gedeeltelijke verkoop van haar belang zal RHJ International nog een belang van ongeveer 1,04 procent aanhouden in de bank, valt af te leiden uit de persmededeling. 

RHJ International laat trouwens weten ook nog een andere minderheidsparticipatie van de hand te hebben gedaan, al geeft de holding wel niet mee om welk belang het gaat. Die transactie leverde de groep 15,9 miljoen euro aan cash op.

Beide deals zulen de de kaspositie van RHJ International opkrikken tot 438 miljoen euro, laat de holding ten slotte nog weten.

Pieter Suy

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud