Rode kwartaalcijfers voor Quest for Growth

Quest for Growth leed in het eerste kwartaal van 2009 een nettoverlies van 2,1 miljoen euro of 0,18 euro per aandeel. Dat is een pak minder dan de 15,6 miljoen euro verlies van een jaar eerder.

(tijd) - De intrinsieke waarde is gedaald van 5,71 euro per aandeel eind 2008 naar 5,54 euro einde maart. Quest for Growth investeert vooral in genoteerde en niet-genoteerde groeibedrijven uit de sectoren (bio)technologie, farma, duurzame energie en nieuwe materialen.

Quest schrijft de mindere prestatie over het eerste kwartaal toe aan de matte beursprestatie van kleinere aandelen, het soort effecten waarin Quest vooral investeert. 'De ondermaatse prestatie van kleinere beurswaarden is te wijten aan beleggers die dit soort aandelen als risicovoller beschouwen dan grotere marktkapitalisaties', luidt de uitleg van Quest.

Quest deed in het eerste kwartaal geen nieuwe investeringen in niet-genoteerde bedrijven. Er was wel een exit. Het automatiseringsbedrijf Certess, waarin Quest 2 miljoen dollar heeft geïnvesteerd, werd verkocht aan een Taiwanees bedrijf. De verkoop leverde Quest een meerwaarde van 35 procent op.

Quest verlengde begin dit jaar de overeenkomst met haar beheersmaatschappij, Quest Management, voor de duur van een jaar tot eind 2009. Quest Management treedt ook op als gedelegeerd bestuurder voor Quest for Growth. De vergoeding die Quest Management voor zijn diensten ontvangt, zakt wel van 2,28 miljoen euro in 2008 naar 1,95 miljoen dit jaar.

Carl Pansaerts

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud