'Royal Bank of Scotland en Banco Santander plannen tegenbod op ABN Amro'

Royal Bank of Scotland en de Spaanse bankgroep Banco Santander zullen binnenkort samen een overnamebod uitbrengen op hun Nederlandse sectorgenoot ABN Amro. Dat schrijft de krant The Sunday Telegraph. ABN Amro praat momenteel zelf met het Britse Barclays over een eventuele fusie. Waarnemers speculeren al langer op een tegenbod van Royal Bank of Scotland en Banco Santander.

(tijd) Royal Bank of Scotland (RBS) en Banco Santander zouden hun tegenbod pas willen lanceren als er meer duidelijkheid bestaat over een eventuele fusie tussen Barclays en ABN Amro. Volgens The Sunday Telegraph zouden RBS en Banco Santander van plan zijn om ABN Amro's activiteiten onder elkaar te verdelen. Banco Santander zou de hand leggen op het Europese retailnetwerk en op de Zuid-Amerikaanse activiteiten. RBS krijgt dan weer de Amerikaanse retaildochter LaSalle in handen, alsook de zakenbankdivisie van ABN Amro. RBS en Banco Santander zouden de zakenbanken Goldman Sachs en Merrill Lynch al hebben aangeduid als adviseurs voor de operatie.

Waarnemers verwachten dat Barclays en ABN Amro binnen de tien dagen bekendmaken of er al dan niet een overeenkomst is bereikt. Volgens The Sunday Telegraph zou Barclays een eventueel tegenbod van RBS willen vermijden door de bankgroep LaSalle te koop aan te bieden.

Mislukken de fusiegesprekken met ABN Amro, dan wordt Barclays zelf een overnameprooi, zeggen waarnemers. Jamie Dimon, de gedelegeerd bestuurder van de bankgroep JP Morgan zou volgens insiders de situatie al aan het bestuderen zijn, schrijft The Sunday Times. PS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud