Santander boekt 20 procent meer winst in 1e kwartaal

Het Spaanse Banco Santander, dat vrijdag samen met Royal Bank of Scotland en Fortis nog een bod lanceerde op ABN AMRO, heeft in het eerste kwartaal en nettowinst geboekt van 1,8 miljard euro, of 29 eurocent per aandeel. Dat is 21 procent meer dan wat de groep in dezelfde periode vorig jaar had gerealiseerd.

(tijd) De omzet steeg in de eerste drie maanden van het jaar met 18,2 procent tot 5,75 miljard euro. De bedrijfswinst kwam 29,3 procent hoger uit op 3,28 miljard euro.

Santander heeft de sterke kwartaalcijfers vooral te danken aan de betere prestaties van zijn afdelingen in continentaal Europa en in Groot-Brittannië. In Europa boekte Santander een 47 procent hogere winst van 1,32 miljard euro dankzij de sterke groei van de kredietactiviteiten van de bank. In Groot-Brittannië daalden dan weer de kosten voor Abbey, de bankgroep die Santander in 2004 overnam. Abbey zag zijn winst in het eerste kwartaal met 23 procent toenemen tot 300 miljoen euro.

Analisten verwachten dat Santander met het gezamenlijke bod op ABN AMRO de hand wil leggen op het Braziliaanse en Italiaanse bankennetwerk van de Nederlandse bankgroep. Tijdens een on-linepersconferentie liet gedelegeerd bestuurder Alfredo Saenz wel verstaan dat Santander geen interesse heeft in de Italiaanse bankgroep Capitalia.

Pieter Suy

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud