'Sberbank wil 70.000 banen schrappen'

©BLOOMBERG NEWS

Sberbank, de grootste Russische bank, voorziet de schrapping van 70.000 banen tegen 2013. Dat meldt het Russische dagblad Kommersant. Het dagblad haalt zijn informatie uit een plan dat deze week door de raad van bestuur werd goedgekeurd.

(belga) - 'Zoals blijkt uit de documenten van Sberbank, telt de bank nu 270.000 werknemers. Vanaf 2013 zal dat aantal niet hoger liggen dan 200.000 tot maximum 220.000', zo verklaart Kommersant. 'Sberbank is vastbesloten om 20% tot 30% van zijn personeel te verminderen'. Het plan werd opgesteld op het moment dat de financiële crisis Rusland bereikte.

Een verantwoordelijke van de persdienst van Sberbank heeft aan persagentschap AFP laten weten dat ze niet in staat zijn om over het plan te praten. Ook de nieuwe ontwikkelingsstrategie is niet bespreekbaar.

De Russische bankgigant, die door de staat beheerd wordt, is nog een overblijfsel uit de Sovjet-tijd. De bank telt meer dan 20.000 filialen over het hele land, en is nu dus aan vernieuwing toe. Het doel is om meer een Westerse stijl te creëren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud