Advertentie

Schikking Delta Lloyd in woekerpoliszaak is definitief

De schikking die consumentenverenigingen in Nederland eerder troffen met Delta Lloyd over de zogenoemde woekerpolissen, is definitief. Dat meldt de stichting Verliespolis.

(belga) - Verliespolis heeft de regeling voorgelegd aan bij de stichting aangesloten polishouders. Van degenen die hun stem uitbrachten, steunt 97 procent het akkoord. "We zullen toezien op de uitvoering van de compensatieregeling", aldus Verliespolis.

Nederlandse consumentenverenigingen en Delta Lloyd kwamen de schikking vorige maand overeen. Delta Lloyd trekt 300 miljoen euro uit om klanten te compenseren voor hoge kosten die aan hen zijn berekend voor beleggingsverzekeringen.

Woekerpolissen zijn beleggingsverzekeringen waarbij de consument overdreven hoge kosten - tot 40 procent van het gestorte kapitaal - moest betalen. Het geld vloeide meestal naar de makelaars.

Sinds 2006 bestaat er onrust over deze praktijk. Duizenden Nederlanders verenigden zich in actiegroepen, in de hoop een deel van hun centen te kunnen recupereren. Alles samen zouden zo'n twintig aanbieders in Nederland ongeveer 6,5 miljoen woekerpolissen aan de man hebben gebracht. Delta Lloyd is de eerste die met een schikking over de brug kwam.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud