Advertentie

SocGen krijgt nieuwe kapitaalinjectie

©Photo News

De Franse overheid pompt nog eens 1,7 miljard euro in Société Générale (SocGen). Het is daarmee de eerste Franse bank die van de tweede ronde overheidssteun gebruik maakt.

(tijd) - De Franse president Nicolas Sarkozy maakte gisteren bekend dat de overheid nog eens 10,5 miljard euro uittrekt voor de steun aan Franse banken. Bij de eerste ronde overheidsinjecties in de herfst van 2008 ontving SocGen al eens 1,7 miljard euro.

Voorbeurs maakte SocGen bekend dat het in 2008 een nettowinst van zo'n 2 miljard euro maakte. De bank slaagde erin het vierde kwartaal met een break even uit te sluiten. Definitieve jaarcijfers zijn er nog niet. Daarvoor is het wachten tot 18 februari.

Volgens analisten zullen enkel Credit Agricole, BNP Paribas en SocGen 2008 met winst afsluiten.

Het aandeel is vandaag een schaarse sterkhouder in de Europese banksector. Van een changement de décor gesproken in vergelijking met precies een jaar geleden. Op maandag 21 januari 2008 was 'ShockGen' na een weekendje spoedoverleg druk bezig om in allerijl en in een slecht beursklimaat de desastreuze tradingportefeuille van Jerome Kerviel af te wikkelen. Uiteindelijk zadelde Kerviel SocGen met een verlies van 4,9 miljard euro op. Een bedrag dat toen nog enorm leek, maar intussen maar peanuts lijkt in vergelijking met de huidige monsterafschrijvingen.

JDS/KVS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud