SocGen: meer probleemkredieten

De Franse grootbank Société Générale (SocGen) heeft in het derde kwartaal de voorzieningen voor probleemkredieten opgetrokken tot 1,5 miljard euro, meer dan een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder.

(tijd) - SocGen maakte woensdag als eerste van de Franse grootbanken haar resultaten voor het derde kwartaal bekend. De nettowinst kwam uit op 426 miljoen euro. Datis een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Maar het nettoresultaat blijft onder de gemiddelde verwachting van tien analisten die het persagentschap Reuters contacteerde.

De verdubbeling van de nettowinst ten opzichte van een jaar eerder is te danken aan een terugkeer naar winst in de zakenbankafdeling. Die leed in het derde kwartaal van 2008 nog een verlies van 240 miljoen euro en komt nu uit op een winst van 133 miljoen euro.

De retailactiviteiten doen het minder goed. Zowel de Franse als internationale retailactiviteiten boekten minder winst dan een jaar geleden. Dat is onder meer te wijten aan de hogere voorzieningen voor probleemkredieten.

Voor de hele groep SocGen namen die voorzieningen in het derde kwartaal toe tot 1,5 miljard euro. Dat is meer dan het dubbele van de 687 miljoen euro aan voorzieningen die een jaar eerder werden geboekt. Volgens het persagentschap Bloomberg waren analisten uitgegaan van 1,24 miljard euro aan voorzieningen.

Donderdag publiceert BNP Paribas, de grootste Franse bank en moedergroep van het Belgische BNP Paribas Fortis, resultaten. Analisten gaan uit van een winsttoename tot 1,26 miljard euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud