Advertentie

Société Générale lijdt 278 miljoen euro verlies

Frédéric Oudéa, de nieuwe voorzitter van SocGen - Foto AFP ©AFP

De Franse bank Société Générale heeft in het eerste kwartaal van 2009 onverwacht een nettoverlies geleden van 278 miljoen euro, als gevolg van verdere afschrijvingen bij de investment banking-activiteiten en hogere voorzieningen voor slechte leningen. De bank stelt in de komende kwartalen te streven naar een terugkeer naar winstgevendheid.

(dow jones/tijd) - Analisten geraadpleegd door Dow Jones Newswires hadden gerekend op een nettowinst in het afgelopen kwartaal van 381 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2008 boekte Societe Generale nog een nettowinst van 1,1 miljard euro.

De omzet zakte met 14 procent tot 4,91 miljard euro van 5,68 miljard euro, terwijl analisten uitgingen van een omzet van 5,61 miljard euro. De bruto operationele winst daalde met 36 procent tot 1,14 miljard euro van 1,77 miljard euro.

Bij het onderdeel corporate en investment banking werd 1,5 miljard euro afgeschreven op risicovolle beleggingen. De bank stelt verdere afschrijvingen niet uit te sluiten. De voorzieningen voor risicovolle leningen namen toe tot 1,35 miljard euro van 598 miljoen euro.

De Tier 1 ratio bedroeg per eind maart 8,7 procent, vergeleken met 8,8 procent aan het einde van 2008.

Société Générale gaat preferente aandelen uitgeven aan de Franse overheid om 1,7 miljard euro aan nieuw kapitaal op te halen in de tweede ronde van overheidssteun voor de banken. Inclusief de overheidssteun zou de Tier 1 ratio per eind maart 9,2 procent bedragen.

Société Générale heeft met Frédéric Oudéa een nieuwe voorzitter. Oudéa, die al sinds een jaar gedelegeerd bestuurder is, volgt Daniel Bouton op, die onlangs in de nasleep van de affaire-Kerviel moest opstappen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud