TCI noemt uitspraak rechter ABN AMRO-zaak 'essentiele stap'

The Children's Investment Fund (TCI) noemt de uitspraak van de Ondernemingskamer inzake de ABN AMRO-zaak een 'essentiele stap'. Dat schrijft het hefboomfonds donderdag in een persbericht.

(betten) 'Wij geloven niet alleen dat dit de aandeelhouders van ABN AMRO ten goede zal komen, maar ook dat het een belangrijk precedent schept voor de toekomst van Europese corporate governance', aldus TCI.

TCI roept Arhur Martinez, president-commissaris van ABN AMRO, op om 'in het licht van de uitspraak van de rechter de volledige controle in het verkoopproces in handen te nemen'.

De Amsterdamse Ondernemingskamer besliste vandaag dat ABN AMRO haar Amerikaanse dochter LaSalle niet mag verkopen aan Bank of America, zonder dit besluit voor te leggen aan de aandeelhouders.

De zaak, die afgelopen zaterdag diende, was aangespannen door de Vereniging van Effectenbezitter (VEB), die hiermee in het gelijk wordt gesteld.

ABN AMRO verkocht LaSalle twee weken geleden voor USD 21 miljard, en maakte op hetzelfde moment bekend tot overeenstemming te zijn gekomen met Barclays over de overname van ABN AMRO. Barclays wilde alleen tot overeenstemming komen met ABN AMRO als LaSalle verkocht zou zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud