Tegenbieder op LaSalle moet snel beslissen - update

Partijen die LaSalle van ABN AMRO willen overnemen moeten snel beslissen. Bieders hebben tot 6 mei, 23.59 uur Eastern Standard Time de tijd om een defintieve verkoopovereenkomst op tafel te leggen. ABN AMRO heeft woensdag meer details bekendgemaakt over de voorgenomen verkoop van LaSalle aan Bank of America.

(betten) Maandag meldde ABN AMRO met Bank of America te zijn overeengekomen LaSalle voor USD 21 miljard te verkopen. Tegenbieders krijgen twee weken de tijd om een tegenbod uit te brengen. Bank of America krijgt daarna vijf werkdagen de tijd om dit hogere tegenbod te evenaren.

ABN AMRO meldt dat haar adviseurs, onder leiding van UBS, actief belast zijn met het beoordelen van alternatieve biedingen op LaSalle.

Bank of America laat in reactie weten dat het een wettelijk contract heeft getekend met ABN AMRO voor de aankoop van LaSalle. De bank gaat er dan ook vanuit dat het contract onder de geldende voorwaarden zal worden uitgevoerd.

Onbekend is of andere geinteresseerde partijen toegang krijgen tot de boeken van LaSalle voor het uitvoeren van een due diligence. Mocht dat niet het geval zijn, dan lijkt het onmogelijk voor een andere partij om voor de genoemde deadline een definitieve koopovereenkomst op tafel te leggen.

Volgens ABN AMRO is de verkoopprijs van USD 21 miljard gebaseerd op een materiele boekwaarde van USD 9,7 miljard en een nettowinst van USD 899 miljoen, aangepast voor een herkapitalisatie van USD 6,15 miljard.

Analist Jefferson Harralson van Keefe, Bruyette & Woods signaleert dat bij dit bedrag nog een schuld zit inbegrepen van USD 5 miljard dat ABN AMRO Holding op LaSalle heeft uitstaan.

Volgens Gert Jaap Kraan van Gilissen betaalt Bank of America bij een prijs van USD 21 miljard, 17,3 keer de winst per aandeel. Dit terwijl een koers-winstverhouding van 15,6 normaal is voor de Amerikaanse bancaire sector.

Toch vindt Kraan de prijs redelijk omdat LaSalle in de zeer gunstig gelegen Amerikaanse Midlands ligt. Een gebied met veel groeipotentie vanwege de toenemende wereldwijde vraag naar biodiesel.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud