Advertentie

Toplui kosten Fortis bijna 20 miljoen

Herman Verwilst, de voormalige CEO van Fortis

Fortis heeft in 2008 en begin dit jaar in totaal 19,7 miljoen euro uitgekeerd aan zijn topmanagers. De negen betrokken toplui kregen boven op hun basissalaris, andere uitkeringen zoals pensioenkosten en opzegvergoedingen ook nog ruim 239.000 aandelen van de holding en goed 74.000 opties. Dat blijkt uit het gisteren gepubliceerde jaarverslag van de beursgenoteerde holding.

(tijd) -Er ging al veel aandacht naar de volgens velen erg hoge vergoedingen van ex-CEO Jean-Paul Votron en de vroegere financieel directeur, Gilbert Mittler, die moesten opstappen door het debacle van Fortis. Het jaarverslag leert echter dat de totale rekening voor Votron en zijn opvolgers zoals Herman Verwilst en de vijf andere leden van het topmanagement hoog opliep, tot net geen 20 miljoen. Dat is dan nog zonder aandelen of opties.

De leden van de raad van bestuur van de holding kregen 1,8 miljoen euro uitgekeerd, tegen 2 miljoen in 2007. Het grootste bedrag (525.000 euro) gaat naar Maurice Lippens. Het jaarverslag brengt ook enkele nieuwe elementen aan het licht. Zo kreeg Verwilst boven op zijn basissalaris en opzegvergoeding van telkens 0,8 miljoen euro ook nog een uitkering van 2,1 miljoen, vooral pensioenkosten.

KBC gaf donderdag in zijn jaarverslag ook opening van zaken en publiceerde voor het eerst het loon van topman André Bergen. Hij kreeg een vaste basisvergoeding van 0,68 miljoen euro. BB

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud