Topman Fortis-holding verdient 800.000 euro

Karel De Boeck ©Hans van den Bogaard

Karel De Boeck, de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de Fortis-holding, ontvangt een bruto jaarsalaris van 800.000 euro. Dat blijkt uit een toelichting van de Fortis-holding bij de oproepingsbrief voor de algemene vergadering op 2 december aanstaande.

(tijd) - De Boeck ontvangt als gedelegeerd bestuurder van de Fortis-holding een bruto jaarsalaris van 800.000 euro, even veel als hij verdiende in zijn vorige functie bij Fortis. 'Het jaarsalaris van De Boeck blijft 800.000 euro bruto bedragen', meldt Fortis. De Boeck werd vorig jaar door Fortis naar Amsterdam gestuurd om toe te zien op de opsplitsing van ABN AMRO tussen Royal Bank of Scotland, Santander en Fortis, en op de integratie vervolgens van ABN AMRO Nederland in Fortis Groep.

De Boeck maakt ook nog kans op bonussen, bovenop zijn basisverloning. Die variabele verloning zal worden bepaald door de raad van bestuur na overleg met de aandeelhouders en zal afhankelijk zijn van de gerealiseerde aandeelhouderswaarde gemeten aan de hand van de gerealiseerde netto cashflow.

Ontslagvergoeding

Als Fortis De Boeck zou ontslaan, heeft hij recht op een vergoeding in overeenstemming met de regeling die momenteel door de Belgische overheid wordt uitgewerkt. De Boeck krijgt geen compensatie als zijn contract wordt beëindigd voor 'grove nalatigheid' of 'opzet'. Hij krijgt geen 'stock appreciation rights', bonussen bij een stijging van het aandeel, en ontvangt geen bonus bij aanvang van de overeenkomst met de Fortis-holding. De mededeling vermeldt nog dat De Boeck 29.206 aandelen Fortis bezit.

Karel De Boeck wordt op de bijzondere aandeelhoudersvergaderingen van de Fortis-holding op 1 en 2 december voorgedragen als lid van de raad van bestuur en nieuwe CEO. Hij wordt verantwoordelijk voor het dagelijks beleid van een groep die de voorbije weken een ernstige crisis doormaakte en nu nog alleen internationale verzekeringsactiviteiten omvat, plus 66 procent van een portefeuille risicokredieten en een hoop cash.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud