Advertentie

Topman Julius Baer onverwacht overleden

Alex Widmer, de gedelegeerd bestuurder van Julius Baer, de grootste onafhankelijke vermogensbeheerder van Zwitserland, is gisteren onverwacht overleden op 52-jarige leeftijd. Over de precieze doodsoorzaak is niets bekend, maar volgens bepaalde media gaat het om zelfmoord.

Brussel (tijd) - Een woordvoerder van Julius Baer wilde enkel kwijt 'dat er geen link bestaat tussen deze persoonlijke tragedie en de activiteiten van de bank'. Maar op de beurs van Zürich wordt gespeculeerd dat Widmers overlijden te maken kan hebben met mogelijke problemen bij de vermogensbeheerder: het aandeel verliest 8,1 procent op 34 Zwitsere frank. Volgens de Zwitserse website 20 Minuten zou Widmer, die sinds 2005 aan het hoofd stond van Julius Baer, zelfmoord hebben gepleegd.

Dinsdag had Widmer in een interview met het persagentschap Bloomberg nog aangegeven dat Julius Baer zijn expansie volgend jaar zou afremmen. 'We zijn zoveel gegroeid, en je kan niet altijd in dezelfde mate blijven stijgen', klonk het toen. 'Op een zeker punt bereik je een plateau. Ik denk dat 2009 veel onzekerheid voor onze activiteiten met zich mee zal brengen.'

De leiding van de vermogensbankier zal overgenomen worden door Hans de Gier, die in september was teruggetreden als ceo van de Julius Bär Groep.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud