Advertentie

Tsjechische KBC-dochter schrapt 600 banen

Ceskoslovenska Obchodni Banka (CSOB), de Tsjechische dochter van KBC, zet 5 tot 6 procent van zijn personeel aan de deur. De reden hiervoor is een 'stevige winstdaling', als gevolg van de economische crisis, zo zegt Petr Hutla, lid van de raad van bestuur van CSOB. De sanering kadert in het reeds in december aangekondigde besparingsplan van KBC.

CSOB is de grootste bank van Tsjechië, met zo'n 10.000 werknemers in het land. De bank, die voor 81,55 procent gecontroleerd wordt door KBC, ziet zich verplicht zo'n 600 jobs te schrappen.

In 1999 verwierf KBC Bank een meerderheidsparticipatie in CSOB, waardoor ze voet aan de grond kreeg op de Tsjechische en Slovaakse markten. De bank-verzekeraar werkt in Centraal-Europa aan een tweede thuismarkt op het vlak van bankverzekeren.

KOERSVAL

De financiële turbulentie die de regio teistert is mogelijk een van de redenen voor de zware koersval van KBC de voorbije dagen. KBC ontkent echter dat de situatie in Centraal- en Oost-Europa een probleem vormt.

'Met betrekking tot zijn activiteiten en positie in Centraal- en Oost-Europa heeft de KBC groep de voorbije maanden duidelijke informatie verstrekt en zijn er op dit ogenblik geen nieuwe gegevens te melden. De positie van KBC in Rusland of Hongarije of andere landen in de regio is de laatste weken niet veranderd. KBC heeft zich bovendien ingedekt tegen mogelijke wisselkoersverliezen als gevolg van een ontwaarding van lokale munten.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud